voetreflexzonetherapie en kanker

Voetreflexzone therapie en kanker.

 

 

Kanker genezen kan ik natuurlijk niet, maar door voetreflexzone therapie kunnen veel bijwerkingen wel een stuk draaglijker worden. Voetreflexzone therapie kan een enorme bijdrage geven aan het welzijn van een kankerpatiënt, en kan een positieve ondersteuning zijn in het ziekteproces. Het doet de cliënt zichtbaar goed en er is minder last van bijvoorbeeld bijwerkingen van de chemokuur of bestraling.

Vaak komt het voor dat de lymfeklieren worden weggehaald, met als gevolg een oedeemarm. Met voetreflextherapie kan de arm vaak al veel soepeler en beter gebruikt worden. Meestal is een behandeling op de voeten voldoende, maar ook worden soms de hand en arm behandeld voor een nog beter resultaat. Iedere patiënt geeft aan dat het energie niveau toeneemt na de behandeling, patiënten zijn minder moe en hebben weer zin om iets te doen, ze slapen beter en de bloedwaarden zijn beter.

Het gaat bij kankerpatiënten echt om maatwerk. Er wordt duidelijk rekening gehouden met wat de cliënt op dat moment aangeeft en wat ze aankan. De frequentie van de behandelingen varieert van eens per week ( bij acute klachten ) tot eens per zes weken ( als onderhoudsbehandeling ).

– acute klachten: misselijkheid, stress, darmklachten en braken.

– lopende klachten: vermoeidheid, ontgiften, bloedaanmaak, wondgenezing, herstel eigen afweer, emotionele balans, pijn.

– onderhoudsklachten: eigen afweer zo hoog mogelijk houden, ondrsteuning van de balans in het lichaam.

 

Kanker is een ziekte die een voetreflexzone therapeut niet weg kan krijgen. Wel kunnen de bijkomende klachten met voetreflexzone therapie behandeld worden.

 

Viva La Donnadag

Dit is een verwendag voor vrouwen met kanker, of die kanker hebben gehad. Zie voor meer informatie www.vivaladonna.nl

Kei – Reflex gaat dit jaar voor het eerst deelnemen aan de Viva La Donnadag in Vorden.  Daar wordt door mij voor een ontspannende voet massage verzorgd. Deze dag wordt gehouden op  1 juni 2012  op een hele mooie locatie, nl. kasteel Vorden.


Inschrijvingen kan voor deze dag  via  vivaladonnavorden@live.nl   of via tel: 06-2782952                                                                                                            

 

Viva La Donnadag 2013 is op 27 mei op de locatie, de Keuken van Hackfort                                                Inschrijven kan vanaf 3 mei via tel. nr. 06-27282952 of via mail, vivaladonnavorden@live.nl 

Aanmelding gaat op volgorde van opgave, waarbij voorrang wordt gegeven aan vrouwen die in de afgelopen 5 jaar zijn getroffen door kanker en die het afgelopen jaar niet bij de Viva la Donna dag in Vorden zijn geweest.

 


Voor 2014 staat ook weer een Viva la Donna dag gepland. Op 
maandag 26 mei in                                                    het Klooster  van Kranenburg, Ruurloseweg 99, Kranenburg. Inschrijven kan weer vanaf 2 mei via bovenstaande tel nr of mail. In week 18 komt er een stukje in de contact te staan.

 

 

VROUW VORDEN!

In januari 2015 heeft het landelijke team van Viva la Donnadag besloten om te stoppen met het organiseren van dit evenement.

Maar het organitorisch team in Vorden gaat gelukkig gewoon door met een verwendag voor vrouwen met kanker. De nieuwe naam voor deze dag is. VROUW Vorden !

Dit jaar is de dag op 26 mei, weer in het Klooster van Kranenburg.

Hier kunnen 32 gasten zich opgeven voor deze verwendag.

 

De verwendag voor vrouwen met kanker is dit jaar op 8 mei 2017 geweest. 

We mochten weer gebruik maken van de Keuken van Hackfort in Vorden.

Hier werden 26 gasten ontvangen voor een geweldige verwendag.  

Kei-Reflex mocht hier ook bij zijn om een ontspannende voetmassage te geven.  

 

Verwendag 2018  zal plaats vinden op het landgoed ’t Zelle, op 23 april.

Op deze geweldige locatie mochten we 26 gasten verwelkomen. Mede door verschillende locale bedrijven die gesponserd hebben, werd het een succesvolle dag voor iedereen.  Kei- Reflex was een van de vrijwilligers die de gasten hebben verwend.                       

 

Verwendag 2019 Deze zal plaatsvinden op 16 september bij Hotel Bakker in Vorden.