Reiki

 

Reiki

 

Het Japanse woord Reiki betekent Universele Levensenergie.

 

Reiki is een therapie waarbij door handoplegging een genezende energie overdracht plaats vindt en heelt, zowel op lichamelijk als op geestelijk niveau. Reiki gaat naar de oorzaak van de klacht, het is een helende energie en stimuleert het zelfgenezend vermogen in het lichaam, zodat de natuurlijke balans zich hersteld.

 

Reiki gaat verder dan het behandelen van symptomen. Reiki werkt nog dieper door en brengt je bij wie je werkelijk bent. Ieder mens is uniek en zal Reiki anders en in zijn of haar eigen tempo ervaren, want een ieder heeft zo zijn eigen weg te gaan. Een Reiki behandeling werkt ontgiftend, bevrijdend, genezend en lost blokkades op. Je wordt bewust gemaakt van je eigen energie en laat zo Ki ( = levensenergie ) toe in je lichaam. Zo krijg je nieuwe kracht en wordt je bevrijd van emotionele belasting en van lichamelijke klachten die je niet kunt gebruiken. Ook kan het toegepast worden als “eerste hulp” bij bv verwondingen, kneuzingen en brandwonden. Botbreuken herstellen sneller.

 

De geschiedenis van Reiki.

Reiki energie doorgeven met de handen, behoort tot de oudste geneeswijzen die de mensheid kent. ( we hebben van nature al de reactie om onze handen op een pijnlijke plek te leggen ).

 

De methode kwam oorspronkelijk tot ontwikkeling in Tibet, maar werd aan het eind van de 19e eeuw “herondekt” door de Japanse geestelijke dr. Mikao Usui, de stichter van het Usui-systeem van natuurlijke heling. Nu overal ter wereld bekend als Reiki. Inmiddels wordt Reiki in alle landen van de wereld beoefend en verspreid en kwam Reiki in 1984 naar Nederland.

Mikao-Usui

De Reiki behandeling kan zowel zittend op een stoel als liggend op een tafel gegeven worden. Een Reiki behandeling brengt onmiddelijk een diepe ontspanning en werkt revitaliserend voor lichaam en geest. De behandelingen zijn veilig in alle omstandigheden, onafhankelijk van de aard van de ziekte of klacht. Maar het is geen vervanging van professionele medische zorg. Het kan heel goed gecombineerd worden met andere medische behandelingen, alternatieve therapieën of ontspanningstechnieken.                

 

    Behandelduur ca 50-60 min. €30,-